Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Răspuns

Logo

Medic de la Spitalul Militar “Carol Davila” condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare

Admin
Admin

09 Dec 2020

eye-glyph Vizualizări: 74

Distribuie Articolul

Adrian Gabriel Ilie, medic la Spitalul Militar “Carol Davila″ din Bucureşti, cu gradul de locotenent colonel, a fost condamnat de către Tribunalul Bucureşti la 6 ani şi 8 luni închisoare cu executare și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării profesiei pe o perioadă de 4 ani, sub acuzația de luare de mită, acesta pretizând de la pacienți diferite sume de bani pentru realizarea unor intervenții chirurgicale de rinoplatie.

Prin decizia instanței, care precizăm cu nu este defintivă și poate fi atacată cu apel, s-a dispus și confiscarea unor sume de bani primite de medic drept mită, dar și bani găsiți de anchetatori la domiciliul său: 33.260 euro, 510 dolari, 52.500 lei, 2.000 forinți și 90 dinari.

Mai mult decât atât, instanța a dispus consfiscarea extinsă a unor sume de bani pe care medicul și familia sa nu le-au putut justifica, respectiv 185.737 lei, 11.382 euro și 7.140 dolari, pentru recuperarea cărora s-a dispus punerea sub sechestru a locuințelor și terenurilor deținute de chirurg și soția lui.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii DNA, Adrian Gabriel Ilie, medic primar ORL la Spitalul Militar “Carol Davila” din București și cadru militar activ la data săvârșirii faptelor, este acuzat că în perioada 5 aprilie – 29 iunie 2016, a pretins 1.500 de euro de la trei persoane, primind 1.000 de euro de la două dintre acestea, printre care și Silvia Florentina Baranovschi (condamnată în același dosar la trei ani de închisoare cu executare) .

„Manualul de șpagă” și lista tarifelor, într-un tabel

În urma percheziției informatice efectuate asupra laptopului şi dispozitivelor de stocare ridicate de la domiciliul medicului, anchetatorii au identificat un fişier, în format PDF, cu denumirea “Manual de şpagă”, în care erau prezentate cazuri documentate de jurnalişti referitoare la modalitatea, tarifele şi circuitul mitei în sistemul public de sănătate din România.

De asemenea, procurorii au identificat și un fişier cu denumirea “Tarife Chirurgie ORL Dr Adrian Ilie.xlsx”, în care erau detaliate: tipul intervenţiei chirurgicale, felul anesteziei şi tariful aferent fiecărei intervenţii chirurgicale.

„Comparând tarifele practicate de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ cu tarifele menţionate în fişierul ‘Tarife Chirurgie ORL Dr Adrian Ilie.xlsx’ se constată că cele din urmă sunt mult mai mari. (…) De asemenea, se observă că tarifele practicate de Spitalul Militar sunt menţionate în lei, în timp ce tarifele menţionate în fişierul identificat la percheziţia informatică sunt exprimate doar în euro. Având în vedere că inculpatul Ilie Adrian Gabriel nu a mai profesat la alte spitale, de stat sau private, singura justificare logică a existenţei unui asemenea fişier în posesia sa este aceea că tarifele menţionate sunt tarifele pe care le pretindea de la pacienţi cu titlu de mită”, se arăta în rechizitoriul trimis de DNA în instanţă.

 

Adauga un comentariu

Medici care tratează această afecțiune

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!

© Copyright 2021 News Med - Toate drepturile rezervate.