Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns


Dieta alcalina - tot ce trebuie sa stii despre ea

Buican
Buican

05 Aug 2021

eye-glyph Vizualizări: 785

Distribuie Articolul

Dieta alcalină - cunoscută și sub numele de dieta cu cenușă alcalină sau dieta cu acid alcalin este dieta preferată de celebritățile de la Hollywood. vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să evitați probleme precum artrita și cancerul. Teoria este că unele alimente, cum ar fi carnea, grâul, zahărul rafinat și alimentele procesate, determină corpul tău să producă acid, ceea ce este rău pentru tine.

Deci, conform „științei” din spatele acestei diete, consumul de alimente specifice care îți fac corpul mai alcalin poate proteja împotriva acelor condiții, precum și a pierde kilograme. 

Ce poți și ce nu poți mânca


Cele mai multe fructe și legume, soia și tofu, precum și unele nuci, semințe și leguminoase sunt alimente  alcaline. 

Lactatele, ouăle, carnea, majoritatea cerealelor și alimentele procesate, cum ar fi gustările conservate și ambalate cad pe partea acidă și nu sunt permise.

Majoritatea cărților care promovează dieta alcalină spun că nici nu ar trebui să consumați alcool sau cofeină.

Nivel de efort: ridicat
Veți tăia o mulțime de alimente cu care ați fi obișnuit să mâncați.

Limitări: Multe alimente sunt interzise, la fel și alcoolul și cofeina.

Gătit și cumpărături: puteți cumpăra fructe și legume de la magazinul alimentar. Poate dura ceva timp să înveți cum să pregătești și să gătești mesele atunci când folosești alimente proaspete.

Întâlniri în persoană: Nu.

Exercițiu: Nu este necesar.

 

Permite restricții sau preferințe?
Vegetarieni și vegani: această dietă devine în mare parte vegetariană. Funcționează și pentru vegani, deoarece lactatele sunt interzise.

Fără gluten: Dieta exclude grâul, dar pentru a evita complet glutenul, va trebui să verificați cu atenție etichetele alimentelor, deoarece glutenul nu este doar în grâu.

Pe lângă grâu, dieta elimină majoritatea celorlalți factori declanșatori majori ai alergiilor alimentare, inclusiv lapte, ouă, arahide, nuci, pește și crustacee. Este bună și pentru persoanele care încearcă să evite grăsimile și zahărul.

Ce altceva ar trebui să știi


Cost: Multe site-uri web cu informații despre dieta alcalină vând, de asemenea, cursuri, cărți, suplimente și apă, alimente și băuturi cu infuzie alcalină. Nu este nevoie să cumpărați aceste lucruri pentru a urma dieta alcalină. Există multe diagrame gratuite cu alimente alcaline online care listează alimentele pe care le puteți cumpăra de la magazinul alimentar.

Sprijin: Aceasta este o dietă pe care o faceți singură.

Funcționează acest tip de dietă?

În primul rând, un pic de chimie: un nivel de pH măsoară cât de acid sau alcalin este ceva. Un pH de 0 este total acid, în timp ce un pH de 14 este complet alcalin. Un pH de 7 este neutru. Aceste niveluri variază în întregul corp. Sângele dvs. este ușor alcalin, cu un pH cuprins între 7,35 și 7,45. Stomacul dvs. este foarte acid, cu un pH de 3,5 sau mai mic, astfel încât poate descompune alimentele. Iar urina se schimbă, în funcție de ceea ce mănânci - așa corpul tău menține nivelul constant din sânge.

Dieta alcalină pretinde că vă ajută corpul să-și mențină nivelul pH-ului din sânge. De fapt, nimic din ceea ce mănânci nu va schimba substanțial pH-ul sângelui tău. Corpul tău lucrează pentru a menține acest nivel constant.

Dar alimentele pe care ar trebui să le consumi în dieta alcalină sunt bune pentru tine și vor sprijini o slăbire sănătoasă: multe fructe și legume și multă apă. Evitarea zahărului, a alcoolului și a alimentelor procesate este și de asemenea sfat sănătos pentru slăbit.

În ceea ce privește celelalte afirmații de sănătate, există unele dovezi că o dietă săracă în alimente care produc acid, cum ar fi proteinele animale (cum ar fi carnea și brânza) și pâinea și bogată în fructe și legume ar putea ajuta la prevenirea calculilor renali, la menținerea oaselor și a mușchilor puternici, îmbunătățirea sănătății inimii și a funcției creierului, reducerea durerilor de spate și scăderea riscului de diabet de tip 2. Dar cercetătorii nu sunt încă siguri de unele dintre aceste afirmații. 

Oamenii care cred în dieta alcalină spun că, deși alimentele producătoare de acid ne schimbă echilibrul pH-ului doar pentru o perioadă de timp, dacă continuați să vă schimbați pH-ul din sânge, puteți provoca aciditate de lungă durată.

Este periculoasă la persoanele care suferă de diverse afecțiuni?

Urmarea unei diete alcaline înseamnă alegerea fructelor și legumelor în locul alegerilor cu conținut ridicat de calorii, cu conținut ridicat de grăsimi. De asemenea, veți evita alimentele preparate, care au adesea mult sodiu. Aceasta este o veste minunată pentru sănătatea inimii, deoarece acești pași ajută la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, care sunt factori mari de risc pentru bolile de inimă. Obținerea unei greutăți sănătoase este, de asemenea, importantă în prevenirea și tratarea diabetului și a osteoartritei.

Unele studii au descoperit că un mediu alcalin poate face anumite medicamente pentru chimioterapie mai eficiente sau mai puțin toxice. Dar nu s-a demonstrat că o dietă alcalină poate face acest lucru sau poate ajuta la prevenirea cancerului. Dacă aveți cancer, discutați cu medicul sau dieteticianul despre nevoile dvs. nutriționale înainte de a începe orice tip de dietă.

 

Accentul pus pe fructele și legumele care se află în centrul dietelor alcaline oferă promisiunea unei pierderi în greutate sănătoase. Nu sunt necesare echipamente speciale sau suplimente. Veți avea cel mai bun succes dacă doriți să alegeți și să experimentați alimente noi și vă place să gătiți. Dar urmarea unei diete alcaline va fi dificilă pentru mulți oameni. 

O mulțime de alimente preferate care sunt permise cu moderare în alte planuri (inclusiv carne slabă, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, pâine și dulciuri) sunt interzise aici. Proteinele sunt limitate la surse vegetale, cum ar fi fasolea și tofu. Aceasta înseamnă că va trebui să vă asigurați că obțineți suficiente proteine și calciu. Mâncarea poate fi o provocare. Dacă călătoriți mult pentru muncă sau aveți un program încărcat, s-ar putea să vă simțiți împotmolit de toată selecția și pregătirea alimentelor.

În cele din urmă, multe diete alcaline nu reușesc să abordeze un factor major în pierderea în greutate și în succesul sănătății: exercițiile fizice. Ar trebui să includeți fitness-ul în orice plan de alimentație sănătoasă pe care îl alegeți. American Heart Association și CDC recomandă exercitarea a cel puțin 150 de minute de sport în fiecare săptămână. Dacă aveți probleme medicale sau nu sunteți în formă, discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. 

Adauga un comentariu

Medici care tratează această afecțiune

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!