Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Diareea- cauze si tratament

NewsMed
NewsMed

10 Sep 2017

eye-glyph Vizualizări: 836

Distribuie Articolul

Diareea

Diareea se defineşte ca mai mult de 3 scaune apoase pe zi; aceasta poate fi acută, ce durează între 2 zile şi două saptamâni, fiind cauzată adesea de infecţii bacteriene, virale sau parazitare, de medicamente (anti-inflamatoare non-steroidiene, chimioterapice, antiaritmice, antihipertensive, antibotice etc.).

Diareea cronică, ce poate dura până la 4 luni poate sugera o boală inflmatorie intestinală  (boala Crohn sau rectocolita ulcero-hemoragică) sau un sindrom de intestin iritabil, cancer – colorectal sau un sindrom de malabsorbţie. Ea poate fi însoţită de greaţă,  crampe abdominale, balonare, scaune cu sânge, nevoia urgentă de defecaţie, febră.

De asemenea, diareea poate duce la deshidratare, manifestată prin transpiraţii excesive, tegumente deshidratate, uscate, senzaţia de sete, nevoia de urinare este redusă, urini închise la culoare, ameţeli, slăbiciune.

Tratament diaree

La domiciliu, pacientului i se recomandă un regim igieno – dietetic ce presupune odihnă, să consume multe lichide – apă, ceaiuri (de mentă), cu evitarea consumlui de alcool şi cofeină. Se indică consumul de alimente semi-solide, cu conţinut scăzut de fibre – biscuiţi, pâine prajită, morcov, orez, pui, banane.

În ceea ce priveşte medicaţia la domiciliu, medicamentele anti-diareice utilizate sunt loperamida (Imodium), subsalicilatul de bismut şi probioticele. Dacă diareea persistă mai mult de doua zile, dacă apare deshidratarea, dacă durerile abdominale/rectale sunt severe, dacă scaunele sunt cu sânge şi mucozităţi ori dacă temperatura creşte mai mult de 390C, se recomandă prezentarea la un gastroenterolog.

 

Adauga un comentariu

Medici care tratează această afecțiune

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!