Distribuie Articolul

1.  Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte

Bacteriofagul anti Escherichia coli împotriva infecțiilor urinare este un preparat polivalent care conține culturi de bacteriofagi. Medicamentul se prezintă sub formă de fiole a câte 5 ml.

2.  Indicații și contraindicații

Bacteriofagul anti Escherichia coli se indică în tratamentul infecțiilor urinare cu Escherichia coli. Medicamentul se absoarbe la nivel intestinal și este eliminat apoi la nivel urinar sub formă activă. Multiplicarea suplimentară la nivel urinar crește eficiența tratamentului întrucât crește acțiunea litică asupra bacteriilor din genul Escherichia. Drept urmare acest tratament nu se va asocia cu medicamente antibiotice

3.  Interacțiuni și atenționări speciale

Bacteriofagul anti Escherichia coli nu se va administra împreună cu medicamente cu efect antibiotic.

4.  Doze și mod de administrare pentru Bacteriofag anti Escherichia coli

Bacteriofagul anti Escherichia coli se administrează pe cale orală. Este necesară alcalinizarea urinii pentru a crește eficiența terapiei. În acest sens se va efectua o cură cu bicarbonate de sodiu  timp de două zile.

Bicarbonatul de sodiu se administrează în patru prize pe parcursul unei zile, câte un vârf de cuțit împreună cu puțină apă. După aceste două zile se va începe tratamentul cu bacteriofagul anti Escherichia coli . În cadrul terapiei cu bacteriofagul anti E. coli se ia zilnic, dimineața, pe nemâncate un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și după 20 de minute se administrează în apă sau ceai două fiole de bacteriofag anti E. coli.

Este indicat a nu se consuma alimente timp de jumătate de oră dupa administrarea medicamentului. În măsura posibilului, este recomandat un regim alimentar alcalinizat pe perioada terapiei.

Durata tratamentului este de 3 luni consecutive, câte 20 de fiole pe lună, mai exact 10 zile cu tratament și 20 de zile pauză.

5.  Alte informații despre Bacteriofag anti Escherichia coli

Bacteriofagul anti E. coli este un preparat polivalent de bacteriofagi care se obține prin filtrarea unor culturi de Escherichia coli lizați sub acțiunea bacteriofagilor specifici fiecărei tulpini care intră în compoziția bacteriofagului. Se condiționează în cutii a câte 10 fiole de 5 ml.

Adaugă un comentariu