Azlocilline solutie injectabila – PROSPECT

Ce este Azlocilline?

Azlocilline se găsește sub formă de flacoane a câte 1 g sau 2 g pulbere ce conține azlocilină sodică pentru soluție injectabilă intravenos. Conținutul în sodiu este de 50 mg/g.

Azlocilline este o penicilină de semisinteză ce aparține grupei penicilinelor acilureidice cu spectru larg de acțiune. Are acțiune bactericidă pe bacteriile Gram negative și Indicații

Azlocilline este indicat ca medicament de elecție în toate infecțiile locale și/ sau sistemice provocate de Pseudomonas aeruginosa. Acesta se poate folosi în:

-endocardite;

-meningite;

-infecții ale căilor urinare sau ale rinichilor;

-infecții ale organelor genitale;

-peritonite;

-infecții ale tractului gastro-intestinal;

-infecții ale căilor respiratorii;

-infecții ale căilor biliare;

-infecții osoase.

Contraindicații

Este contraindicată administrarea de Azlocilline la pacienții  alergici la azlocilină sodică sau la oricare dintre excipienții produsului sau cu hipersensibilitate la peniciline și cefalosporine. Citeste aici mai multe despre hipersensibilitatea la peniciline.

Reacții adverse 

În urma administrării Azlocilline pot apărea următoarele reacții adverse:

-urticarie, meteorism, diaree, febră, depresie leucocitară, creșterea numărului de eozinofile din sânge, creșterea tranzitorie a fosfatazei alcaline.

Doze și mod de administrare

Azlocilline se administrează intravenos sub formă de injecție sau perfuzie din soluția care are cel mult 100 mg azlocilin/ml. Prin intermediul perfuziei se administrează 50-100 ml soluție în aproximativ 30 minute. În cazul unor infecții grave (pacienții trebuie să aibă o funcție renală normală) doza este de 5g azlocilin la 8 ore. Pentru infecțiile urinare doza este de 2g la 8 ore.

Adauga comentariu

Apasa aici pentru a adauga comentariu

Suntem pe social media

Like us!