Distribuie Articolul

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Apulein

Apulein se comercializează sub formă de cremă. Substanța activă conținută de Apulein este reprezentată de budesonid. Acesta face parte din clasa corticosteroizilor. Corticosteroizii sunt hormoni glucocorticoizi, cu acțiune locală antiinflamatorie.

2. Indicații și contraindicații

Apulein este indicat a fi administrat în tratmentul dermatozelor corticodependente, în special a celor cronice. Ca exemple de afecțiuni în care se poate utiliza această cremă ca tratament, putem enumera: psoriazis, eczeme și lichen plan.

Acest produs nu este recomandat a fi administrat pacienților ce prezintă pe lângă afecțiuniea dermatologică și infecții virale, micotice și bacteriene ale pielii. De asemenea, nu este indicat a fi administrat persoanelor cu dermatite rosacee și periorale. Citeste aici mai multe informatii despre rosacee.

3. Reacții adverse și supradozajul

În cursul aplicării cremei, pot să apară următoarele reacții adverse:

  • uscăciunea pielii
  • foliculite
  • infecții secundare
  • atrofia pielii
  • hipertricoza
  • erupții acneice
  • hipopigmentare

4. Atenționări speciale și interacțiuni cu alte substanțe

Administrarea la femei gravide și la cele care alăptează trebuie să se facă cu multă prudență. Înaintea utilizării cremei la această categorie de pacienți, se recomandă aprecierea riscului adus fătului față de beneficiul terapeutic adus mamei.

5. Doze și mod de administrare

Se recomandă aplicarea cremei la nicelul zonelor ce prezintă leziuni, o dată sau de 2 ori pe zi. După aplicare, este indicată acoperirea cu pansament ocluziv pentru a se realiza o absorbție mai rapidă a produsului.

6. Alte informații

Efectul sistemic al budesonidului este de 5-10 ori mai slab decât cel local.

Adaugă un comentariu