Antigen Trichinella Spiralis – kit pentru diagnosticul trichinelozei

inscriere in comunitate de doctori

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Antigen Trichinella Spiralis

Antigenul de Trichinella Spiralis se livrează sub formă de trusă. Aceasta conține: 3 fiole a 1 ml de antigen, 3 fiole a 1 ml soluție martor(în cazul antigenului lichid) sau 3 fiole antigen liofilizat (câte 1 ml produs/fiolă), 3 fiole a 1 ml martor și 3 fiole a 1 ml solvent. Ca excipienți, antigenul lichid conține mertiolat de sodiu 1/10 000.

2. Indicații și contraindicații Antigen Trichinella Spiralis

Antigenul de Trichinella Spiralis este un extract total din larve de Trichinella, menținut în soluție salină fiziologică, lichid sau liofilizat. Acesta este utilizat în scop diagnostic. Antigenul determină o reacție inflamatorie edematoasă la locul injecției. Aceasta apare ca urmare a sensibilizării la componentele larvare de Trichinella. Kit-ul ce conține acest antigen este indicat a fi utilizat pentru diagnosticul bolnavilor suspecți de trichineloză.

3. Doze și mod de administrare Antigen Trichinella Spiralis

Antigenul se inoculează în antebrațul drept, iar martorul (adică soluția salină fiziologică) în antebrațul stâng. În cazul în care se folosește kit-ul ce conține antigen liofilizat, trebuie dizolvat conținutul fiolei cu antigen în 1 ml solvent (soluție salină fiziologică). Inoculările se fac strict intradermic, cu câte 0,1 ml, după o prealabilă dezinfectare a regiunii. În cazurile pozitive, după 10-15 minute sau 24 ore, apare la locul de inoculare a antigenului o papulă înconjurată de o zonă eritematoasă, iar la martor o reacție negativă.

4. Alte informații Antigen Trichinella Spiralis

Antigenul trebuie păstrat la o temperatură de +4 până la +8 grade Celsius.

Termenul de valabilitate: Durata este indicată atât pe eticheta fiolei cât și pe cea a cutiei.

Pentru antigenul lichid, termenul de valabilitate este de 1 an si 6 luni. Pentru cel liofilizat este de 2 ani.

Adauga comentariu

Apasa aici pentru a adauga comentariu

Suntem pe social media

Like us!