Antigen hidatic liofilizat – Prospect

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Antigen hidatic liofilizat

Antigenul hidatic liofilizat pentru I.D. R. Casoni este preparat din lichid hidatic prelevat din chisturi hidatice pulmonare și/sau hepatice de la bovine, filtrat și liofilizat. Se livrează sub formă de trusă conținând 3 fiole a 1 ml antigen, 3 fiole solvent și 3 fiole martor, ce conțin soluție clorurată izotonică.

2. Indicații și contraindicații Antigen hidatic liofilizat

Acest antigen este indicat a fi utilizat în diagnosticul hidatidozei umane sau în diagnosticul diferențial al unor tumori în raport cu hidatidoza. Antigenul acționează astfel:

  • determină o reacție inflamatorie, uneori papulă, înconjurată de un halou eritematos la locul inoculării

Aceasta apare ca urmare a fenomenelor de hipersensibilizare celulară la componentele sale, la un bolnav purtător de chist hidatic.

3. Doze și mod de administrare Antigen hidatic liofilizat

Înainte de utilizare, conținutul fiolei de antigen hidatic se dizolvă în 1 ml solvent, reprezentat de soluție clorurată izotonică. Regiunea de elecție a inoculării este fața anterioară a antebrațului. De obicei, antigenul hidatic se inoculează în antebrațul drept, iar martorul, adică soluția clorurată izotonică se inoculează în antebrațul stâng. Aceste inoculări se fac strict intradermic, cu câte 0,1-0,15 ml după o dezinfectare prealabilă a regiunii respective.

Prima citire a rezultatului inoculării se face la 30 de minute de la injectare, comparându-se reacția produsă la nivelul antebrațului inoculat cu antigenul hidatic liofilizat cu reacția antebrațului inoculat cu soluția martor.

4. Alte informații Antigen hidatic liofilizat

Este recomandat ca acest produs să fie păstrat la întuneric, la temperatură de +4 până la +10 grade Celsius.

Acest produs este valabil pentru până la 2 ani de la data preparării, dată meționată pe fiolă.

 

 

Adauga comentariu

Apasa aici pentru a adauga comentariu

Suntem pe social media

Like us!