Distribuie Articolul

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Antifungol

Antifungol se comercializează sub formă de spray. Ca și substanță activă, Antifungol conține clotrimazol. Clotrimazolul face parte din clasa antifungicelor. Ca excipienți, Antifungol conține: polietilenglicol și 2-propanolol.

2. Indicații și contraindicații Antifungol

Acest medicament este indicat a fi utilizat pentru tratamentul următoarelor afecțiuni:

  • infecții cu ciuperci (micoze) ale pielii cauzate de dermatofite, hife (de ex. diverse specii de Candida), mucegaiuri
  • Pityriasis versicolor
  • candidoze superficiale.

Produsul nu este recomandat a fi administrat la pacienții care prezintă hipersensibilitate la clotrimazol. De asemenea, în cazul unei sensibilități cunoscute față de propilenglicol, macrogol sau 2-propranolol se recomandă să se folosească în loc de soluție, o formă ce nu necesită aceste substanțe drept stabilizatori, cum sunt cremele. Pentru a evita apariția acestora, este recomandat ca medicul dumneavoastră să fie informat despre îmbolnăviri anterioare, boli asociate sau alte tratamente concomitente.

3. Reacții adverse și supradozajul cu Antifungol

În urma studiilor clinice și farmacologice efectuate s-au observat următoarele reacții adverse. Pot apărea: ocazionale iritații ale pielii (de exemplu înroșire pasageră, usturime sau înțepături). În caz de hipersensibilitate față de propilenglicol, macrogol (polietilenglicol) este posibilă întâlnirea reacțiilor alergice.

4. Atenționări speciale și interacțiuni Antifungol

Întotdeauna trebuie avertizat medicul în cazul în care deja vă aflați sub tratament permanent cu alte medicamente sau dacă le-ati utilizat până de curând sau dacă doriți să le folosiți concomitent cu acest preparat. Doar medicul poate decide dacă în aceste condiții pot apărea efecte adverse sau trebuie luate anumite măsuri, cum ar fi schimbarea dozei. Clotrimazolul micșorează acțiunea amfotericinei și a altor antibiotice, spre exemplu nistatin sau natamicin.

5. Doze și mod de administrare Antifungol

Dacă nu există nicio altă indicație dată de medicul dumneavoastră, sprayul se pulverizează în strat subțire de 2-3 ori pe zi pe părțile infestate și se masează ușor pentru pătrundere în piele. Înaintea primei utilizări se pompează de mai multe ori până la apariția unui nor de pulverizare. La următoarele întrebuințări preparatul se poate folosi direct. Distanța de pulverizare trebuie să fie de 10-30 cm. La fiecare utilizare se apasă de 1-2 ori pe capul de pulverizare. Acest lucru trebuie pentru a asigura acțiunea eficientă chiar pe suprafețe mari de micoze.

Este important pentru succesul tratamentului aplicarea regulată și suficientă a Antifungolului. Durata tratamentului depinde de suprafața și localizarea bolii. Pentru a obține o vindecare completă, nu trebuie să se întrerupă tratamentul după încetarea simptomelor inflamatorii acute sau a tulburărilor subiective, ci să se continue tratamentul pentru cel puțin încă 4 săptămâni.

Pityriasis versicolor se vindecă în general în 1-3 săptămâni se va vindeca, în urma tratamentului cu Antifungol. În caz de micoze la picioare, pentru a evita recidiva se recomandă menținerea tratamenului încă 2 săptămâni după dispariția simptomelor bolii, lucru ce se întâmplă rapid. După fiecare spălare picioarele trebuie să fie bine șterse (uscate interdigital).

6. Alte informații Antifungol

Medicamentul nu trebuie utilizat după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Adaugă un comentariu