Distribuie Articolul

Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Alergim PG

Alergim PG este un medicament folosit pentru alergia la polenul de graminee. Alergim PG conține alergenele prezente în polenul de graminee. Altă componentă este un exces de anticorpi umani, obținuți din gamaglobulina umană plasmatică. Componentele sunt riguros controlate în scopul evitării contaminării cu hepatită B, hepatită C, HIV . Conservantul din produsul Alergim PG este tiomersalatul de sodiu 1/10.000.

Indicații si contraindicații Alergim PG

În categoria gramineelor intră o diversitate de plante, cuprinzând aproximativ 12.000 de specii diferite. Printre cele mai cunoscute se enumeră: grâu, porumb, secară, ovăz, iarba câmpului, iarba de gazon. Alergia la graminee mai este cunoscută și sub denumirea de boală a fânului. Simptomele le imită foarte bine pe cele ale unei răceli banale. Strănutul este repetitiv, în salve. Ochii se înroșesc. Se întâlnește rinoreea sau o scurgere apoasă și abundentă din nas. Un alt simptom deranjant este obstrucția nazală sau nasul înfundat. Toată regiunea feței, cuprinzînd urechi, nas, ochi, au senzația de prurit intens (mâncărime). Tratamentul obișnuit folosit în răceli se dovedește ineficient în acest caz.

Polenul de graminee are anticorpi specifici de tip IgE, Alergim PG fiind un medicament ce ajută la supresarea acestora. Astfel, simptomele alergiei sunt diminuate. Produsul se poate folosi și în continuarea unui tratament de hiposensibilizare, dacă acesta a eșuat atunci când a fost administrat presezonier.

În timpul sarcinii și alăptării produsul este contraindicat.

Reacții adverse și supradozajul cu Alergim PG

Cea mai întâlnită reacție adversă este una locală, manifestată la locul injectării. Totuși, acesta este o reacție minoră ce nu va presupune întreruperea tratamentului.

Interacțiuni și atenționări speciale la utilizarea de Alergim PG

Acest medicament se păstrează la o temperatură scăzută, între 3 și 5 grade, la frigider. Depozitate corespunzător, pot avea un termen de valabilitate 2 ani.

Doze și mod de adminitrare Alergim PG

Alergim PG se administrează subcutanat, prin intermediul unei injecții. Administrarea produsului pe cale intravenoasă este strict interzisă. Durata presezonieră este considerată a fi în cursul lunii aprilie. Durata sezonului polenic este considerată a fi sfârșitul lunii august. Se administrează pe toată această perioadă. Indiferent de formele clinice manifestate, se recomandă un număr de 10 inoculări. La fiecare inoculare se va folosi câte o fiolă, care va fi administrată subcutanat. Se recomandă ca începerea tratamentului să fie presezonieră, dar produsul va fi eficace chiar dacă tratamentul se începe în timpul sezonului polenic. Tratamentul trebuie făcut doar la recomandarea unui medic, de aceea se poate găsi în unități sanitare, unde se și administrează. Pentru o eficacitate sporită se va folosi Alergim PG minimum 2 ani consecutiv.

Alte informații

Alergim PG conține o soluție care poate fi limpede, incoloră sau ușor gălbuie. O cutie conține 5 fiole a câte 1 ml fiecare.

Adaugă un comentariu