Distribuie Articolul

Denumire, compozitie si clasa de medicamente din care face parte

Aether Pro Narcosi face parte din clasa medicamentelor anestezice si are actiune asupra sistemului nervos central. Substanta activa este eterul dietilic pur si se gaseste in flacoane de 125 ml, brune, inchise ermetic.

Indicatii si contraindicatii

In doze terapeutice, Aether Pro Narcosi determina anestezia generala a pacientului. Produce relaxare musculara, in timp ce circulatia si a respiratia sunt mentinute.  Actioneaza ca si simpatomimetic, eliberand catecolamine. Potenteaza efectul curarizantelor antidepolarizante. Este iritant local.

Aether Pro Narcosi se indica in anestezia generala si induce si mentine o stare de somn profund, in care pacientul nu percepe durerea. Astfel, pacientul poate fi operat pe durata acestui somn.

Aether Pro Narcosi este contraindicat persoanelor ce dezvolta hipersensibilitate la substanta activa eter dietilic. De asemenea, nu se administreaza pacientilor care sunt cunoscuti cu afectiuni respiratorii acute sau cronice. Se recomanda prudenta la cei aflati sub tratament rezerpinic care au un risc mare de colaps, la bolnavii cu insuficienta renala, la cei ce sufera de afectiuni hepatice, la diabetici deoarece este un hiperglicemiant.  Nu se administreaza la copiii si tinerii cu predispozitie la convulsii sau la cei febrili.

Reactii adverse si supradozajul cu Aether Pro Narcosi

La fel ca si toate medicamentele Aether Pro Narcosi poate cauza reactii adverse, dar acestea nu sunt intalnite la toti pacientii carora le este administrat. In cazul inductiei prelungite poate sa apara hiperexcitatia sistemului nervos central, stimularea simpatoadrenergica si suprasolicitarea muschiului cardiac.

Interactiuni si atentionari speciale atunci cand se utilizeaza Aether Pro Narcosi

Revenirea din anestezie: este lenta si este neplacuta. Actiunea iritanta locala determina hipersecretia bronsica. Postoperator pot sa apara atelectazie, varsaturi si reflexe nocive, motiv pentru care se administreaza atropina in preanestezie. Infectiile pulmonare sunt favorizate in perioada ce succede interventia.  La copii si la tineri pot sa apara convulsii.

In amestec cu aerul, oxigenul si protoxidul de azot eterul este inflamabil si explozibil.

Doze si mod de administrare Aether Pro Narcosi

Aether Pro Narcosi trebuie administrat doar de catre medicii anestezisti. Se administreaza pe cale inhalatorie si induce anestezia generala. Anestezicul se gaseste in flacoane de 125 ml si doza se stabileste preoperator.

Alte informatii despre Aether Pro Narcosi

Utilizarea in sarcina: Nu este recomandata folosirea anestezicelor la femeile insarcinate. Acestea trec prin placenta si ajung la fat.

Utilizarea Aether Pro Narcosi in cezariana: Nu exista date referitoare la folosirea Aether Pro Narcosi in acest tip de interventie chirurgicala.

Utilizarea Aether Pro Narcosi in perioada alaptarii: Nu exista date referitoare la excretia acestui anestezic in laptele matern. Deoarece majoritatea medicamentelor sunt excretate in lapte, Aether Pro Narcosi trebuie administrat cu precautie femeilor care alapteaza.

Adaugă un comentariu