Distribuie Articolul

Denumire, compozitie si clasa de medicamente din care face parte

Aerosept este un spray presurizat cu freoni. Are ca si substanta activa o combinatie de spray-uri cu mentol, camfor, timol, eucaliptol, salicilat de metil, propilenglicol, trietilenglicol, clorbutol, aldehida cinamica si alcool izopropilic si este utilizat pentru dezinfectia aerului din incaperi.

Indicatii si contraindicatii

Aerosept se utilizeaza pentru dezinfectia aerului in incaperile inchise, cum ar fi salile de operatie, saloanele de spital, cabinetele medicale, salile de tratament, salile de asteptare, salile de clasa si amfiteatrele sau locuinte, birouri, sali de spectacole si altele. Se foloseste atat pentru a igieniza aerul cat si pentru a preveni bolile ce se transmit pe cale aeriana.

Aerosept este contraindicat persoanelor ce dezvolta hipersensibilitate si manifestari de tip alergic.

Reactii adverse si supradozajul cu Aerosept

Ca orice medicament, poate sa aiba unele reactii adverse, nefiind neaparat sa apara la toate persoanele. Mentionam ca reactii adverse consecintele iritatiei cailor respiratorii: bronsita iritativa, senzatie de constrictie toracica, respiratie suieratoare, tusea.

Nu exista date referitoare la supradozaj.

Interactiuni si atentionari speciale atunci cand folositi Aerosept

Nu s-au semnalat pana in momentul de fata interactiuni cu alte medicamente.

Nu exista atentionari speciale.

Doze si mod de administrare Aerosept

Aerosept se pulverizeaza in spatiile care trebuie dezinfectate. Se recomanda o pulverizare de 5 secunde pentru fiecare 40 de metri cubi. Acest proces trebuie repetat de cel putin 3 ori in fiecare zi, uneori chiar mai frecvent in functie de incarcatura bacteriana a aerului din respectivul spatiu.

Poate fi administrat si cu ajutorul unui aparat de dezinfectie pe cale aeriana, care are un  atomizor automat si portabil. Lichidul dezinfectant va fi aspirat automat, nefiind necesara umplerea manuala a rezervorului. Poate fi folosit pentru spatii de pana la 250 de metri cubi. Declansarea aparatului poate fi reglata de la 1 minut la 9 ore.

Alte informatii despre Aerosept

Sarcina: poate fi utilizat de catre femeile insarcinate.

Alaptare: poate fi utilizat de catre femeile care alapteaza.

Adaugă un comentariu