Distribuie Articolul

1) Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte

Advil Ultra Forte face parte din clasa medicamentelor numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), având ca substanță activă ibuprofenul (400 mg). Advil Ultra Forte este folosit pentru calmarea durerii și ameliorarea inflamației și febrei. Alte componente ale medicamentului sunt: macrogol, hidroxid de potasiu, sorbitol, propilenglicol, hidroxid de amoniu, etanol, lecitină și apă purificată. Advil Ultra Forte se vinde sub forma unor capsule ovale, translucide, cu lichid limpede, care sunt imprimate cu “400” din cerneală neagră. Acest timp de capsule se absorb foarte repede, de aceea acționează rapid (în aproximativ 10 minute).

2) Indicații și contraindicații pentru Advil Ultra Forte

Advil Ultra Forte este administrat pentru reducerea durerilor ușoare și moderate. Durerile în care poate fi folosit Advil sunt următoarele:

  • osteoarticulare și musculare (inflamații ale tendoanelor și bursitelor, luxații, entorse);
  • de spate;
  • de cap (inclusiv migrene);
  • reumatismale;
  • dentare;
  • menstruale.

De asemenea, cum am mai menționat, reduce febra și alină simptomele răcelii și gripei.

Contraindicațiile folosirii Advil Ultra Forte sunt reacțiile alergice la oricare din componentele sale sau antecedente de astm bronșic, bronhospasm, rinită sau urticarie. Din cauza riscului crescut de hemoragii, nu se indică pacienților cu ulcer gastric sau duodenal, cu hemoragii sau alte boli hematologice (în special scăderea numărului de trombocite). Alte contraindicații importante și sunt:

Este interzisă administrarea Advil Ultra Forte următoarelor categorii de persoane: gravide în ultimul trimestru, mamelor care alăptează sau copiilor sub 12 ani.

3) Reacții adverse pentru Advil Ultra Forte

Cele mai frecvente efecte adverse date de Advil Ultra Forte se întâlnesc la aproximativ 10% din consumatori și sunt tulburările digestive. Acestea sunt ulcerele, perforațiile sau sângerările, care se manifestă prin vomă cu aspect de zaț de cafea sau scaune lucioase, negre ca păcura. Acestea se pot dovedi letale.

Mai puțin frecvente, care apar la 1 persoană din 100, sunt:

Reacțiile adverse cele mai rar întâlnite după consumul de Advil Ultra Forte sunt:

La începutul tratamentului cu Advil Ultra Forte pot să apară reacții grave la nivel cutanat și la nivelul mucoaselor (bășici), aceste manifestări însumând sindromul Stevens-Johnson. Ibuprofenul asociază un risc ușor crescut de dezvoltare a infarctului miocardic sau atacului cerebral, mai ales la doze mari și durată lungă de tratament. Există riscul apariției insuficienței renale la adolescenți deshidratați.

Reacțiile adverse se pot reduce dacă se administrează cele mai mici doze, pe durate scurte de tratament. Totuși, dacă acestea persistă, se anunță medicul și se schimbă tratamentul.

4) Interacțiuni medicamentoase și atenționări speciale pentru Advil Ultra Forte

Advil Ultra Forte asociat cu anticoagulantele duce la creșterea riscului de dezvoltare a unei hemoragii, de aceea se urmărește timpul de anulare și se reduce doza la nevoie. Diureticele și medicamentele împotriva tensiunii arteriale asociate cu ibuprofen pot duce la dezvoltarea edemelor.

Glucocorticoizii, aspirina și alte AINS cresc riscul de apariție a efectelor adverse. Concentrația plasmatică a litiului și digoxinului crește în prezența ibuprofenului și metotrexatul poate determina intoxicație severă și uneori letală.

Unele antibiotice, precum ciclosporina și trimetoprimul, pot inhiba efectul terapeutic al Advil Ultra Forte, dar antiacidele cresc absorbția ibuprofenului, deci acționează mai repede decât normal. Se evită consumul alcoolului pe parcursul tratamentului.

Atenție! Datorită tulburărilor de somn și amețelii care pot apărea la unii consumatori, de evită condusul și operarea unor utilaje pe parcursul tratamentului, pentru evitarea accidentelor.

Advil Ultra Forte poate afecta fertilitatea, dar acest efect este reversibil odată cu întreruperea administrării. Dacă aveți diabet zaharat și medicul curant v-a avertizat că aveți intoleranță la anumite glucide, trebuie să-l întrebați dacă aveți voie să consumați Advil Ultra Forte (conține sorbitol).

5) Doze și mod de administrare pentru Advil Ultra Forte

Adulților și copiilor peste 12 ani se recomandă maxim 1 capsulă de 3 ori pe zi, la nevoie. Intervalul dintre doze nu trebuie am fie mai mic de 4-6 ore. De aceea, nu este indicată depășirea dozei de 1200 mg pe 24 ore.

Capsulele se înghit întregi, cu multă apă, după sau înainte de masă. Durata tratamentului este de aproximativ 10 zile. Dacă simptomatologia nu se remite după 3 zile în cazul febrei sau 5 zile în cazul durerii, trebuie consultat medicul pentru reevaluarea terapiei. Nu administrați adolescenților dacă au avut episoade repetate de vomă sau diaree (risc de deshidratare).

Adaugă un comentariu