Distribuie Articolul

1) Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte

Advil Sinus și Răceală este un medicament care conține ibuprofen și pseudoefedrină ca și substanțe active. Ibuprofen se găsește în cantitate de 200 mg și este un antiinflamator nesteroidian, care ajută la calmarea durerii și reducerea febrei. Pseudoefedrina este un vasoconstrictor, care eliberează căile nazale și reduce congestia nazală. Advil Sinus și Răceală mai are în compoziția sa și hidroxid de potasiu, sorbitol, gelatină, trigliceride, lecitină din soia și azot. Advil Sinus și Răceală se vinde sub formă de capsule moi, ovale, care au logo-ul 200/30 inscripționate pe ele. Capsulele sunt ambalate în blistere, iar acestea într-o cutie de carton.

2) Indicații și contraindicații pentru Advil Sinus și Răceală

Cum am scris anterior, Advil Sinus și Răceală se utilizează pentru tratamentul simptomatic al banalei răceli și gripei. Ameliorează durerile de cap, temperatura crescută (febra), nasul înfundat și gâtul inflamat. Totuși, nu se recomandă folosirea Advil Sinus și Răceală dacă pacientul prezintă doar unul din simptome (pentru fiecare simptom există medicamente individuale).

Există o serie de contraindicații pentru acest medicament și acestea sunt:

Chiar dacă consumatorul nu are niciuna din afecțiunile de mai sus, dar prezintă altele, trebuie să consulte medicul sau farmacistul pentru a primi permisiunea de a utiliza Advil Sinus și Răceală.

Dacă urmează o intervenție chirurgicală, anestezistul va cere încetarea administrării medicamentului cu câteva zile înainte de operație.

3) Reacții adverse ale Advil Sinus și Răceală

Advil Sinus și Răceală poate da o serie de efecte adverse, care nu afectează toate persoanele. Cele mai frecvente sunt: greața și sângerările tractului digestiv, care se manifestă prin vărsături cu sânge (hematemeză) sau scaune de culoare neagră, ca păcura (melenă).

Aproape la fel de frecvente sunt insomnia, somnolența, irascibilitatea, tulburările de vedere sau durerile de cap care nu dispar.

Efecte adverse mai rare, care afectează cam 1 persoană din 10 000 sunt:

  • palpitații;
  • reacții alergice;
  • infarct miocardic;
  • leziuni în cavitatea bucală;
  • depresie;
  • boli hepatice, renale și pancreatice;
  • stenoză intestinală;
  • meningită aseptică (virală);
  • scăderea numărului de trombocite si leucocite, care pot duce la infecții și vânătăi.

Totuși, există reacții ale căror frecvență nu este cunoscută, dar trebuie menționate din cauză că unele din acestea sunt periculoase:

Atenție! Advil Sinus și Răceală afectează fertilitatea femeii, dar acest efect este reversibil la oprirea tratamentului.

La apariția oricărui semn sau simptom din cele enumerate mai sus, se încetează administrarea medicamentului și se consultă medicul specialist sau farmacistul.

4) Interacțiuni medicamentoase și atenționări speciale atunci când folosiți Advil Sinus și Răceală

Asocierea antihipertensivelor, diureticelor tiazidice și furosemidului duce la scăderea efectelor medicamentului, dar aspirina crește efectele sale.

Din cauză că Advil Sinus și Răceală combinat cu Warfarină, acid valproic, antiplachetare, trombolitice si cefamadol crește exponențial riscul de sângerare, medicul întreabă dacă luați tratament pentru subțierea sângelui.

Nu administrați medicamentul împreună cu antidepresive triciclice sau inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) din pricina riscului de dezvoltare a crizelor hipertensive.

Asocierea cu alți antiinflamatori nesteroidieni crește riscul de apariție a efectelor adverse gastro-intestinale, iar toxicitatea digoxinului, litiului, ciclosporinei și probenecidului este influențată de ibuprofen.

Atenție la administrarea Advil Sinus și Răceală la diabetici, deoarece accentuează hipoglicemia dată de insulină sau antidiabetice orale.

Efectul pseudoefedrinei scade în prezența metildopei, acidifianților urinari și crește la administrarea de alcalinizanți urinari.

5) Doze și mod de administrare Advil Sinus și Răceală

Întotdeauna medicamentele se vor lua fără a depăși doza prescrisă. Se discută cu medicul sau farmacistul dacă pacientul nu este sigur pe dozaj.

La adulți și adolescenți peste 12 ani se recomandă 1 capsulă la fiecare 4-6 ore. Dacă simptomatologia este mai gravă, se pot lua 2 capsule în același timp, dar nu trebuie depășită doza maximă de 6 capsule pe zi.

Capsulele se înghit cu un pahar mare de apă, întregi. Nu se ia tratamentul mai mult de 4-5 zile, din cauză că este destinat utilizării de scurtă durată. Dacă simptomele nu se remit sau dacă apar altele noi, se consultă medicul pentru reevaluarea terapiei.

Adaugă un comentariu