Actovegin Forte – drajeuri de 200 mg

1.      Denumirea, compoziția și clasa de medicamente din care face parte

Preparatul Actovegin Forte este un medicament cu administrare orală, sub formă de drajeuri. Fiecare drajeu de Actovegin conține 200 mg de extract deproteinizat din sânge de vițel ca substanță activă, împreună cu excipienți. Modul de acțiune al substanței  se bazează pe îmbunătățirea utilizării oxigenului și nutrienților la nivelul țesuturilor ischemice prin creșterea aportului sangvin local. Datorită efectelor sale, Actovegin Forte face parte din sfera medicamentelor eliberate cu prescripție medicală, utilizate în tratamentul și prevenția anumitor afecțiuni cerebrale.

2.      Indicații și contraindicații

Drajeurile Actovegin de 200 mg pot fi recomandate de către medic în terapia tulburărilor circulatorii și trofice cerebrale. De asemenea, preparatul poate fi utilizat ca o continuare a tratamentului injectabil sau perfuzabil al afecțiunilor respective.

Acest medicament este contraindicat  persoanelor cu hipersensibilitate (alergie) la extractul deproteinizat din sânge de vițel sau la oricare dintre excipienți. Este important de menționat faptul că drajeurile Actovegin conțin zahăr. De aceea, pacienţii cu afecţiuni genetice rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest preparat.

3.      Reacții adverse și supradozaj

Rareori, pacienții hipersensibili pot dezvolta reacții alergice la unul sau mai multe dintre componentele medicamentului. Acestea se pot manifesta sub formă de:

·         erupții cutanate;

·         senzație de mâncărime;

·         senzație de căldură;

·         febră;

·         șoc.

Doza maximă recomandată este de 1200 mg hemoderivat deproteinizat din sânge de viţel, adică echivalentul a 6 drajeuri de Actovegin. Depășirea acestei doze poate determina tulburări gastrice sau poate crește riscul apariției reacțiilor adverse menționate anterior.

4.      Interacțiuni și atenționări speciale

Până în prezent nu se cunosc interacțiuni cu alte medicamente. Actovegin nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau utilaje și nici puterea de concentrare.

În cazul apariției unei sarcini pe parcursul tratamentului, este indicat să consultați de urgență medicul.

5.      Doze și mod de administrare

În lipsa unor indicații precise din partea medicului, doza recomandată  este de 1-2 drajeuri  de 3 ori pe zi, înainte de masă, luate cu o cantitate mică de lichid. În general, durata tratamentului cu Actovegin Forte este de 4-6 săptămâni.

În cazul în care uitați să luați o doză de medicament, nu trebuie să administrați o cantitate dublă pentru a compensa. Este recomandat ca tratamentul să fie continuat în mod obișnuit. Deși până în prezent nu au fost raportate reacții de supradozaj, este bine să cereți sfatul medicului sau farmacistului dacă este cazul.

6.      Alte informații despre Actovegin Forte

Utilizarea drajeurilor Actovegin pe durata sarcinii este indicată doar dacă beneficiile administrării depășesc riscurile pentru făt. Administrarea medicamentului în această situație trebuie să fie urmărită de către un medic. În ceea ce privește alăptarea, nu există contraindicații.

Actovegin Forte trebuie păstrat în ambalajul original, la temperaturi sub 25°C. Medicamentul nu trebuie consumat după data de expirare menționată pe cutie și nici lăsat la îndemâna copiilor.

Adauga comentariu

Apasa aici pentru a adauga comentariu

Suntem pe social media

Like us!