Distribuie Articolul

Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte

Activelle este un medicament cu rol de substituție hormonală folosit doar la recomandarea unui medic, în urma unui consult amănunțit. Un comprimat filmat are ca ingrediente active 1 mg estradiol sub formă de estradiol hemihidrat 1,03 mg și 0,5 mg de noretisteron. Aceste două componente din Activelle sunt hormoni. Discul de la Activelle conține 3 constituienți: o bază din polipropilenă colorată, opacă, cadranul rotund din polistiren transparent, discul central din polistiren colorat, opac.

Indicații si contraindicații Activelle

Menopauza este un proces fiziologic prin care ciclurile menstruale ale unei femei dispar. Aceasta apare în jurul vârstei de 40-50 de ani, dar limitele variază în funcție de persoană. Printre simptome se numară bufeuri de căldură, schimbări de dispoziție, insomnii, încetinirea metabolismului și creșterea în greutate. Aceste manifestări se pot preveni prin administrarea de Activelle, la recomandarea medicului. Acest medicament poate fi folosit și pentru prevenirea apariției osteoporozei la femeile aflate la menopauză.

Femeile care au fost diagnosticate cu cancer de sân sau sunt suspecte de această patologie nu pot folosi acest produs. Se contraindică și la persoanele care se știu cu hipersensibilitate la oricare dintre ingrediente. Nu se poate folosi în timpul sarcinii sau alăptării. Nu se administrează în cazul în care există sau se suspectează existența unor tumori care secretă estrogen. Afecțiunile cardiovasculare sunt tot o contraindicație. Dintre acestea enumerăm insuficiența (regurgitarea) mitrală, stenoza aortică, insuficiența (regurgitarea) aortică, insuficiența (regurgitarea) tricuspidiană, stenoza tricuspidiană, stenoza mitrală , hipertensiunea arterială, boala coronariană. Alte contraindicații sunt afecțiunile hepatice severe sau recente, patologiile oculare de origine vasculară, porfiria. Femeile ce folosesc acest medicament au un risc crescut de tromboembolism venos. Așadar existența acestei patologii în antecedente sau prezența factorilor de risc pentru ea trebuie luată în considerare înainte de administrare.

Reacții adverse și supradozajul cu Activelle

Ca în cazul oricărui medicament, poate să apară o reacție alergică la componentele produsului. Printre semne se includ dificultatea de a respira, umflarea limbii, a buzelor sau chiar a feței. În acest caz este indicat să vă adresați de urgență unui medic. Tensiunea mamară a fost una din cele mai întâlnite reacții adverse. Mărirea sânilor, cefaleea, vertijul, sângerările vaginale și mărirea fibroamelor uterine sunt alte efecte adverse întâlnite. Disconfortul sau iritația vaginală, greața sau vărsăturile, schimbările în ciclul menstrual sau menstruațiile dureroase pot să apară în timpul utilizării Activelle. Pentru orice nelămurire este bine de consultat un medic sau un farmacist. În cazul supradozajului trebuie contactat imediat un serviciu de urgențe. Printre simptomele supradozajului se numără greața, vărsăturile și sângerările neobișnuite.

Interacțiuni și atenționări speciale

În cazul în care se ia și un anticoagulant cum ar fi warfarina, s-ar putea ca doctorul să nu poată prescrie și Activelle, din cauza interacțiunii dintre aceste două medicamente. Unele substanțe au efect de inductor enzimatic. Acest lucru înseamna că acele medicamente (de exemplu, barbituricele, carbamazepina, rifampicina) stimulează enzimele hepatice să degradeze mai repede substanțele active din Activelle. De pe altă parte, există substanțe care au efect de inhibitor enzimatic (ketoconazol), ceea ce înseamnă că pot crește concentrația plasmatică a substanțelor active din Activelle.

Doze și mod de administrare Activelle

Acest medicament se administrează per os câte un comprimat pe zi, de preferat la aceeași oră. Doctorul poate modifica această doză în funcție de necesități, de aceea trebuie să urmați instrucțiunile acestuia cu mare precizie. Se recomandă administrarea comprimatului cu un pahar de apă. Acest medicament trebuie ferit de umezeală, căldura și razele directe ale soarelui.

Alte informații

Activelle nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau a folosi diverse utilaje. Nu există restricții privind mâncarea sau băuturile, în cazul în care medicul nu a recomandat altfel.

Adaugă un comentariu