Distribuie Articolul

1.       Denumirea, compoziție și clasa de medicamente din care face parte

Beres Drops Plus este un supliment alimentar sub formă de soluție orală în picături care conține microelemente esențiale funcționării normale a organismului. Beres Drops Plus previne și tratează afecțiunile cauzate de aportul insuficient sau malabsorbția acestor elemente din alimentație.

1ml  (18 picături) de Beres Drops Plus conține: Fier 2mg, Zinc 1.1mg, Magneziu 0.40mg, Mangan 0.31mg, Cupru 0.25mg, Molibden 0.19mg, Vanadiu 0.12mg, Nichel 0.11mg, Bor 0.10mg, Fluor 0.090mg, Cobalt 0.025mg . Excipienți: acid sulfuric, apă purificată, glicerină, acid ascorbic, acid tartric, tartrat de potasiu si sodiu, edetat disodic.

2.        Indicații si contraindicații

Beres Drops Plus este recomandat pentru completarea necesarului de microelemente în:

–          Infecții, mai ales răceli și viroze repetate

–          Lipsa poftei de mancare și anorexie

–          Slăbiciune fizică și oboseală

–          Activități solicitante cu efort fizic susținut

–          Stări de covalescență după diferite afecțiuni sau după intervenții chirurgicale

–          Tratamentul cu citostatice si radiații

–          Insomnii

–          In malnutriție, diete sau nutriție unilaterală (vegetariană, vegană)

–          Preventiv, pentru susținerea sistemului imunitar si  creșterea rezistenței biologice a organismului.

Acest supliment alimentar este contraindicat in urmatoarele situații:

–          Alergie la metale

–          Boala Wilson

–          Insuficiență renală acută

–          Boli legate de metabolizarea fierului: hemocromatoză, sideroblastoză, sideroză dupa transfuzii

–          Copii cu greutatea sub 10kg

3.       Reactii adverse si supradozajul

În cazuri foarte rare au aparut reacții de hipersensibilitate cutanată: erupții, eritem, prurit și  tulburări gastrointenstinale temporare la administrarea cu o cantitate insuficientă de lichid sau inainte de masă. Aceste reacții adverse nu necesită intreruperea tratamentului cu Beres Drops Plus și nu necesită tratament medicamentos sau intervenție medicală.

Conform studiilor clinice la administrarea a 120 picături de 3 ori pe zi (doză de 6 ori mai mare decât doza zilnică recomandată)  Beres Drops Plus nu produce la voluntari sănătoși perturbări importante ale stării fizice sau ale analizelor de laborator. Administrat în doze mari (60 picături sau 120 picături la o administrare) poate produce vărsături, senzație de greață, dureri gastrice.

4.       Interacțiuni și alte atenționări Beres Drops Plus

Beres Drops Plus nu se administrează concomitent cu alte suplimente sau medicamente care conțin fier și alte microelemente, tetraciclina (formează chelați care împiedică metabolizarea), penicilamină și antiacide ( scad gradul de absorbție al microelementelor). Pacienții care au alt tratament medicamentos în afara celor menționate pot administra Beres Drops Plus împreună cu alte medicamente, dar se recomandă un interval de 60 minute între administrări.

Administrat în  unele ceaiuri, picăturile își pot schimba culoarea, dar această modificare nu influențează compoziția suplimentului sau absorbția microelementelor. Cafeaua și laptele diminuează semnificativ absorbția substanțelor active, de aceea nu se recomandă administrarea acestora în lapte sau cafea.

5.       Doze și mod de administrare

Picăturile de Beres Drops Plus pot fi administrate preventiv pentru susținerea sistemului imunitar si bunei funcționări a organismului sau ca terapie adjuvantă în diferite afecțiuni. Atunci când se administrează în scop profilactic cura de tratament trebuie să se facă pe o perioadă de minim 6 săpatămani (de exemplu  înainte sau pe parcursul perioadei friguroase când riscul de infecții și viroze este crescut). Ca tratament adjuvant se administreaza pe toată perioada prezenței simptomelor.

Posologia se stabilește în funcție de necesitatea pacientului și în funcție de greutatea acestuia. Se recomandă urmatoarele doze:

Preventiv:

–          10 – 20 kg : 2 x 5 picături/zi

–          20 –  40 kg: 2 x 10 picături/zi

–          Peste 40 kg: 2 x 20 picături/zi

Adjuvant în diverse afecțiuni:

–          10 – 20 kg : 2 x 10 picături/zi

–          20 –  40 kg: 2 x 20 picături/zi

–          Peste 40 kg: 2 x 30 picături/zi

Pentru a evita apariția reacțiilor adverse la nivel gastrointestinal este recomandat să se administreze cu cel puțin 100ml de lichid, în timpul meselor. Vitamina C crește absorbția substanțelor active de aceea, pentru mai bune rezultate, administrarea se face de preferat împreună cu 50mg de vitamina C ( supliment alimentar sau suc natural de fructe bogate în vitamina C).

6.       Alte informații

Administrarea în sarcină si alăptare,dar și la copiii cu greutate cuprinsă între 10-20kg  se face numai după ce medicul a recomandat tratamentul cu Beres Drops Plus.

Odată ce flaconul a fost desigilat conținutul trebuie consumat în maxim 6 luni.

Nu au existat cazuri în care să fie semnalată influența acestui supliment asupra conducerii de vehicule, utilaje sau întreprinderea de activități care necesită atenție.

Adaugă un comentariu