Distribuie Articolul

1.          Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte

Acetilcisteina Labormed 200 mg aparține unor grupe de medicamente numite medicamente mucolitice. Fiecare capsulă este alcatuită din substanța activă numită acetilcisteină și excipienți.

2.       Indicații și contraindicații

Acetilcisteina ameliorează simptomele prin fluidificarea secrețiilor bronhice.

Astfel, acetilcisteina  este indicată în tratamentul următoarelor afecțiuni:

Acest medicament este contraindicat în următoarele situații:

  • alergie (hipersensibilitate) la acetilcisteină, parahidroxibenzoați sau la oricare dintre celelalte componente ale Acetilcisteina Labormed 200 mg;
  • criza de astm bronșic;
  • ulcer gastro-duodenal sau sângerare la esofag.

3.  Reacții adverse și supradozajul cu Acetilcisteina Labormed 200 mg

Ca toate medicamentele, Acetilcisteina Labormed 200 mg poate provoca efecte secundare, care pot apărea cu o frecvență mai mica sau mai mare.

Reacțiile adverse care pot apărea după administrarea în doze mari sunt:

În aceaste situații se recomandă scăderea dozelor.

Reacții adverse grave (cu frecvență redusă):

  • dureri abdominale severe;
  • scaune de culoarea păcurii;
  • vărsături ca zațul de cafea.

Reacțiile alergice grave la acest medicament sunt rare. Cu toate acestea vă rugam să îl contactați imediat pe medicul dumeavoastră dacă apar simptome precum erupții pe piele, edem al feței sau limbii, dificultăți în respirație.

Dacă oricare dintre efectele adverse se agravează sau dacă apar orice alte reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.       Interacțiuni și atenționări speciale

Este important ca medicul care prescrie acest medicament sau farmacistul să cunoască ce alte medicamente mai luați sau ați luat recent, inclusiv medicamentele obținute fără prescripție medicală.

Acetilcisteina Labormed 200 mg poate interacționa cu următoarele medicamente:

Acetilcisteina trebuie administrată cu precauție la bolnavii care nu pot expectora deoarece poate determina creșterea cantității de secreții bronșice prin fluidificare și astfel inundarea bronhiilor. În acest caz se recomandă bronhoaspirație de urgență. De asemenea, prin creșterea cantității de secreții bronșice, acetilcisteina stimulează reflexul de tuse care este un mecanism de apărare. În consecință se contraindică administrarea de antitusive pentru oprirea tusei productive.

Acest medicament conține sodiu. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienții cu insuficiență cardiacă congestivă, hipertensiune (tensiune arterială crescută) sau boală renală. Excesul de sodiu poate agrava aceste afecțiuni.

Acetilcisteina Labormed 200 mg nu interferă cu abilitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

5.       Doze și mod de administrare

Acetilcisteina Labormed 200 mg trebuie administrată întotdeauna conform indicațiilor medicului dumneavoastră.

Pentru adulți si copii peste 7 ani, în general se recomandă 200 mg de acetilcisteină de 3 ori pe zi. Calea de administrare este cea orală. Durata tratamentului este de maxim 8-10 zile, în funcție de indicațiile medicului dumneavoastră.

Dacă ați omis o doză, luați medicamentul imediat ce vă amintiți, apoi continuați administrarea la orele obișnuite.

6.       Alte informații

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Deoarece nu există date clinice și pentru siguranță se va evita administrarea Acetilcisteinei Labormed pe perioada sarcinii.

Adaugă un comentariu